Tukar Paparan
     

Tawaran Program

Tawaran Program
Status
Teknologi Automotif
Ya
Teknologi Kimpalan
Ya
Pelancongan
Ya
Teknologi Elektrik
Ya
SKM Automotif Servis Selepas Jualan
Ya

Syarat kemasukan am

Pelajar Tingkatan 3 atau lepasan Program Pendidikan Asas Vokasional (PAV), PT3, Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) tahun semasa boleh membuat permohonan kemasukan ke program Kolej Vokasional (KV) dan Sekolah Menengah Teknik (SMT) ambilan Januari tahun semasa. Capaian untuk permohonan secara atas talian (online) dijangka akan dibuka pada minggu pertama bulan Oktober tahun semasa. Pemohon boleh juga berhubung terus dengan Kolej (KV) atau Sekolah (SMT) yang berhampiran bagi mendapatkan maklumat lanjut. Program pengajian adalah selama empat (4) tahun dengan menggunakan sistem semester.


Pelancongan

Program ini menyediakan murid dalam industri pelancongan di mana pendedahan dalam bidang pengurusan acara, pengoperasian agensi pelancongan, penajaman dan penguasaan dalam komunikasi bahasa asing serta kemahiran dalam pemasaran dan jualan.


Automotif

Program ini memberi pendedahan asas enjin kenderaan bagi menimbulkan minat murid supaya bersedia dan berusaha untuk melanjutkan pembelajaran ke peringkat tertinggi dalam bidang automotif, menjadi modal insan yang berkemahiran dan dapat menyumbang ke arah pembangunan negara.