Pengenalan Lembaga Sekolah Organisasi Pencapaian Takwim Sekolah
Guru Murid Karya Murid Aktiviti Terkini Hubungi Kami

 

LATAR BELAKANG SEKOLAH


Secara statistik sekolah ini mempunyai jumlah murid seramai 241 orang. Bilangan guru seramai 15 orang yang terdiri daripada Guru Besar, Penolong Kanan, Guru Pemulihan, Guru Pusat Sumber, Guru Agama dan guru-guru lain. Kakitangan sekolah pula seramai 3 orang yang terdiri daripada kerani, Pembantu Am dan Pembantu Am Rendah. 

 

SJK (C) Chung Hwa Tamparuli
Dari segi fizikal, sekolah ini mempunyai 6 bilik darjah untuk kegunaan murid-murid Tahun Satu hingga Tahun Enam. Mulai tahun 1996, dewan serbaguna terpaksa diubahsuai untuk dijadikan bilik darjah memandangkan ada kelas yang terlalu ramai murid dan terpaksa dibahagikan kepada dua kelas.

Bilik-bilik khas yang lain termasuklah Bilik Guru Besar, Bilik Guru, Bilik Pusat Sumber, Bilik Pandang Dengar, Makmal Sains, Bilik Kemahiran Hidup, Bilik Komputer, Bilik Alat Pendidikan Jasmani, Bilik Bahan Bantu Mengajar, Bilik Alat Pancaragam serta Bilik Alat Perkebunan. Sekolah ini juga mempunyai gelanggang bola keranjang / gelanggang bola tampar.


Sila pilih kategori di atas untuk meneruskan lawatan anda ke laman web rasmi SJK (C) Chung Hwa Tamparuli.Kami berharap anda akan mendapat maklumat yang anda ingini

Anda juga boleh melihat laman web ini dalam bahasa berikut. Klik butang bahasa yang berkenaan...


 
Bahasa Cina

   
Bahasa English


Untuk maklumat selanjutnya sila hubungi:
SJK (C) Chung Hwa, Tamparuli
P.O.Box 77, 89257 Tamparuli Sabah, Malaysia
Tel: 088-782026